Vetëm një gotë pije si kjo mjafton të humbni në peshë dhe t'i ndërtoni muskujt

  • A.P /
  • 06 December 2022 - 14:46
Vetëm një gotë pije si kjo mjafton të humbni në peshë dhe t'i ndërtoni muskujt

Humbja e shpejtë në peshë për pasojë ka edhe shkatërrimin e shëndetit, sepse në organizëm përgjysmohen materiet ushqyese. Humbja e shtresave dhjamore është e dobishme për shëndetin e njeriut, por shpesh mbetet lëkura e lëshuar në duar dhe këmbë, në ijë dhe të pasme. Përse është e rëndësishme që shkrirja e dhjamit të përcillet edhe nga ndërtimi i muskujve.

 

Shkencëtarët preferojnë që në kuadër të ushqimit sa më shpesh të konsumoni qumësht. Një studim ka treguar se ky ushqim mund të ndihmojë sa më shpejt të shkrini shtresat dhjamore - të anketuarit që kishin konsumuar nga dy gota qumësht të skremuar dyfish më shumë kanë humbur shtresa dhjamore, e kishin ndërtuar 60 për qind më shumë masa muskulore. Për të gjithë ata që nuk e pëlqejnë qumështin, inkurajon edhe fakti se vetëm një sasi e vogël e qumështit ndikon. Studimi tjetër ka dëshmuar se mjafton edhe vetë një decilitër e gjysmë qumësht për të nxitur humbjen në peshë dhe ndërtimin e muskujve.

(Kosova Sot Online)