Kapi peshkun, por burri u shokua nga ajo se çfarë i gjeti në stomak

  • 28 maj 2020 - 13:50
Kapi peshkun, por burri u shokua nga ajo se çfarë i gjeti në stomak

Kjo video e publikuar së fundmi tregon një peshk, tip delfin, me një stomak të mbushur plot me objekte plastike, teksa një peshkatar po e hapte atë.

Peshku, i njohur gjithashtu si Mahi Mahi, u kap nga një peshkatar në brigjet e Kosta Rikës.
Pasi u tërhoq në bordin e varkës së peshkatarit, u dyshua se ai ishte i sëmurë dhe kështu iu pre barku.

Peshkatari u tro ndit nga niveli i ndotjes brenda trupit të peshkut, që ka pasur efekt shkatërrues për të.
Peshkatari filmoi veten duke hequr kapakët plastikë, copa gotash plastike të copëtuara, majat e shisheve, një krehër, një çakmak dhe pjesë të tjera të vogla plastike.

Megjithëse peshkimi është një nga industritë kryesore në ishull, videoja ka shkaktuar zemërim për aktivistët e kafshëve.

Ata paralajmëruan se kjo është dëshmi e sasive në rritje të ndotjes plastike që po kontaminon jetën detare. 

(Kosoav Sot Online)