Maska me pamjen e fytyrës tende, shpikja e veçantë e artistit

  • E.K /
  • 04 dhjetor 2020 - 12:00
Maska me pamjen e fytyrës tende, shpikja e veçantë e artistit

Jorge Roriz është një artist brazilian që kryesisht shkëlqimin e tij e ka patur me pikturat dhe imazhet e karnavaleve duke qenë një ndër dizenjuesit kryesorë.

Por në situatën Covid, ai e ka përshtatur aktivitetin e tij në një formë tjetër.

Jorge po krijon maska, të cilat kanë si imazh vetë portretin e personave që i vedosin. Mjafton një fotografi dhe Jorge përgatit maskën me portretin tënd.

Duket se pjesa më e vështire punës është përshtatja e toneve të fytyrës, por artisti ja ka dalë mjaft mirë. Dhe në fund, askush nuk e kupton se ke përdorur maskë, vetëm në rast se të qëndron shumë pranë.

(Kosova Sot Online)