Besojeni ose jo, kjo pulë kushton 500 dollarë, kjo është arsyeja

  • E.K /
  • 20 korrik 2021 - 11:43
Besojeni ose jo, kjo pulë kushton 500 dollarë, kjo është arsyeja

Kjo është një e pulë e rrallë me 4 këmbë të mëdha regjistruar në Tajlandë.

Një gjel tre muajsh Dong Tao, i quajtur Rod Ma, i cili ka lindur me aftësi të kufizuara, jeton në një fermë lokale pulash në pronësi të Vasan Kanphian në Provincën Lampang

“Rod Ma ka katër këmbë të mëdha që kur u zvordh për shkak të çrregullimeve gjenetike”, thotë fermeri.

Pulat Dong Tao karakterizohen nga këmbë të mëdha. Mishi konsiderohet si një ëmbëlsirë e jashtëzakonshme dhe shërbehet në restorantet më të shtrenjta dhe çmimi përcaktohet bazuar në peshën e këmbëve.

Çmimet e shitjes së pulave Dong Tao në Tajlandë ndryshojnë midis 150 dhe 500 euro. Rod Ma do t’i sillte pronarit shumë para, por ai përsëri do ta shmangë tenxheren për shkak të paraqitjes së tij “demonike”.

(Kosova Sot Online)