Pamje brenda fabrikës ku prodhohen paratë

  • E.K /
  • 23 tetor 2021 - 10:45
Pamje brenda fabrikës ku prodhohen paratë

Ndoshta të gjithë e pyesni veten se si prodhohen paratë dhe çfarë specikisht duhet për t’i prod ithuar. Nëse mendoni se ato prodhohen në banka e keni gabim, ato kanë fabrika të posaçme dhe prodhohen në seri ashtu si çdo gjë tjetër.

Por nëse paratë prodhohen kaq lehtë, atëherë pse ka varfëri? Kjo për shkak të politikave ekonomike. Ajo që e komplikon më shumë këtë proces është vendosja e pullave dhe numrave identikues.

Në videon e mëposhtme do shihni procesin e prodhimit të bankotës 20-euroshe.

(Kosova Sot Online)