Maloku: Të nxirren vendime ligjore - Lajme - Kosova Sot
Maloku: Të nxirren vendime ligjore

Maloku: Të nxirren vendime ligjore

Nënkryetari i Shoqatës së Naftëtarëve të Kosovës, Ramadan Maloku, tha për "Kosova Sot" se shoqata ka shpresa të mëdha se kryeministri i ri i vendit ka qëllime shumë të mira dhe mendje të shëndoshë, me synimin e vetëm që të luftojë dhe të ndërpresë çdo punë të pistë, që është bërë nga ana e mafio-bizneseve të pista dhe të një kategorie të politikanëve të involvuar në krime që dyshohet se i kanë bërë Kosovën e pasluftës. "Kjo nënkupton se pritet që kryeministri Haradinaj do të luftojë edhe korrupsionin edhe monopolet në ekonomi, që kanë zënë rrënjë në shumë fusha", potencoi ai. "Shprehja luftimi i të gjitha dukurive negative nënkupton se nga kryeministri Haradinaj presim se do të luftojë edhe të gjitha llojet e monopoleve dhe kësisoj nga ky politikan presim se më në fund do ta liberalizojë tregun e Kosovës, që po mbahet peng, që nga paslufta nga disa biznese, duke ofruar kësisoj mundësi të barabarta për të gjitha bizneset dhe duke ofruar një konkurrencë të lirë në tregun vendorë", u shpreh Maloku. "Shpresojmë se kryeministri Haradinaj do të bëjë këto ndryshime shumë shpejt, duke e bërë këtë përmes mekanizmave ligjorë, që ai i ka në dispozicion, qoftë nëpërmes Udhëzimeve Administrative apo duke vepruar konform dispozitave të tjera, që janë në fuqi dhe që i ka në dispozicion", deklaroi më tutje ai.

(Kosova Sot)

19 orë e 33 minuta më parë
20/06/18