Pse ëndërrojmë? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse ėndėrrojmė?

Pse ėndėrrojmė?

Kjo është një pyetje e cila ka shtangur të gjithë ata që studiojnë sjelljen njerëzore. Cili është qëllimi i ëndrrave dhe si ndikojnë ato në aftësinë tonë për të kujtuar? Disa  shkencëtarë thonë se ëndrrat forcojnë dhe riparojnë trurin duke stimuluar trafikimin e sinapseve mes qelizave të trurit,transmeton “Kosova Sot Online”.

Kurse të tjerë thonë se ato shërbejnë për të harruar.

Një gjë është e sigurt, që edhe pothuajse të gjithë shkencëtarët bien dakord: ëndërrimi ndodh gjatë gjumit tuaj të thellë, të quajtur “Lëvizja e shpejtë e syve” (Rapid Eye Movement.)

(Kosova Sot)

15 orë e 21 minuta më parë
21/01/18
aaaaaaaa