A e keni ditur? - OK KIDS - Kosova Sot
A e keni ditur?

A e keni ditur?

Fizicienti anglez Sir Tim Berners Lee njihet për zbulimin e World Wide Web-it (Internet) më 1989. Që atëherë ai ka vazhduar zhvillimin e standardeve të ueb-it dhe projekteve të tjera të lidhura me ueb.

-Kompjuterët e hershëm elektronik, që u zhvilluan rreth viteve të 40-a, ishin të madhësisë së një dhome të madhe dhe konsumonin sasi masive të elektricitetit. Televizionet për herë të parë filluan të shiten në fund të viteve të 20-a.

-Oktapodi ka bebëza drejtkëndore të syve

-Macet marrin energji duke fjetur mesatarisht 13 deri në 14 orë në ditë.

-Për shkak të gravitetit më të ultë, një person që peshon 90 kg në Tokë do të peshonte vetëm 34 kg në sipërfaqe të Marsit.

-Kungujt zakonisht pranohen si perime, por ata përmbajnë fara në qendër, kështu që teknikisht janë pemë.

(Kosova Sot)

7 orë e 5 minuta më parë
21/10/18