Çka është kanali me frymë ? - OK KIDS - Kosova Sot
Ēka ėshtė kanali me frymė ?

Ēka ėshtė kanali me frymė ?

Ndërtuesit e aeroplanëve përdorin kanale me frymë për të provuar modelet e aeroplanëve. Model përforcohet në një tunel në të cilin vije fryma me fuqi të ndryshme nga një ventilator ajri,transmeton gazeta Kosova Sot. Vëzhguesit marrin të dhëna për vetit e modelit në këto kushte dhe në bazë të tyre edhe bëjnë përmirësimit e aeroplanëve në aspektin e rezistencës së ajrit dhe shpenzimeve të derivateve.

(Kosova Sot)

7 orë e 16 minuta më parë
25/02/18