Receta e Cekës - Domate turshi - Reçeta - Kosova Sot
Receta e Cekės - Domate turshi

Receta e Cekės - Domate turshi

PËRBËRËSIT:

10 kg domate të gjelbra ose të verdha,

 2 filxhan qumështi kripë,

 5 litra ujë,

1 filxhan kafeje uthull, kopër.

Vlohet shëllira me ujë , kripë, uthull. Në fundin e enës, ku do të përgatiten turshitë, vihen disa gjethe të koprës. Radhiten domatet duke i ngjeshur njërën pranë tjetrës. Në çdo të tretin rresht hidhet kopër dhe sipas dëshirës aty- këtu shtohet nga një spec djegës. Hidhet shëllira e ftohur dhe vihet një peshë, në mënyrë që shëllira të depërtojë mbi domate. Ena mbyllet mirë dhe vendoset në vend të freskët.

(Kosova Sot)

8 orë e 27 minuta më parë
21/01/18
aaaaaaaa