Kuptojeni sa e shëndetshme është të ushtroni përjashta gjatë dimrit - Shëndetësia - Kosova Sot
Kuptojeni sa e shëndetshme është të ushtroni përjashta gjatë dimrit

Kuptojeni sa e shëndetshme është të ushtroni përjashta gjatë dimrit

Shumica e njerëzve, gjatë stinës së dimrit i shmangin ushtrimet në ambient të hapur, mirëpo ka edhe të tillë që nuk heqin dorë nga ushtrimet në natyrë. Shpeshherë vetes ia shtrojmë pyetjen sa është e shëndetshme që ushtrojmë në natyrë gjatë dimrit dhe sa mundet të ndikojë negativisht kjo në shëndetin e njeriut. Mihael Olzinski, që merret me vrapim, jo shumë moti është marrë me këtë temë dhe ka thënë se vrapimi është i shëndetshëm edhe atëherë kur vrapohet jashtë kur bën ftohtë. Nëse hamendësojmë se ata që vrapojnë dinë të marrin frymë si duhet, nuk ka arsye të kenë frikë nga inflamacioni i fytit dhe organeve të frymëmarrjes që mund të shkaktohen si pasojë e vrapit me gojën hapur. Prandaj, kujdes frymëmarrjen, por jo dhe ritmin, sepse dimri kërkon ritëm më ët ngadaltë, marrë parasysh faktin se dimrit është më vështirë të vrapohet. Prandaj, mos u mundoni që të vraponi sikurse verës, kur me vete keni edhe më pak pajisje derisa edhe temperatura mundëson liri më të madhe.

(Kosova Sot)

7 orë e 57 minuta më parë
16/10/18