SHTYPJA E LARTË APO E ULËT E GJAKUT, ASNJËRA NUK ËSHTË E SHËNDETSHME - Shëndetësia - Kosova Sot

SHTYPJA E LARTË APO E ULËT E GJAKUT, ASNJËRA NUK ËSHTË E SHËNDETSHME

Shtypja e gjakut është temë e ekspertëve, lidhet me zgjedhjet e ndryshme, përfshirë thithjen e kanabisit, përdorimin e tepërt të internetit, konsumimin e patateve. Ende nuk dihet saktë çfarë e shkakton, por mënyra e jetesës dhe ushqimi e shtojnë rrezikun. Mbipesha, konsumimi i tepërt i kripës dhe moskonsumimi i pemëve dhe perimeve, pijet alkoolike dhe ato të gazuara, mungesa e gjumit shkaktojnë shtypjen e lartë të gjakut. Një studim i fundit ka dëshmuar se konsumimi i çokollatës së zezë e ul shtypjen e gjakut. Të gjithë e dimë se shtypja e lartë e gjakut është e rrezikshme, por nuk duhet pasur edhe shtypje tepër të ulët. Marramendjet, plogështia, shikimi i mjegulluar, janë shenjë e shtypjes së ultë të gjakut.

(Kosova Sot)

6 orë e 6 minuta më parë
21/10/18