5 fshehtësi të dëshmuara si të humbni në peshë deri në natën e Vitit të Ri - Shëndetësia - Kosova Sot
5 fshehtësi të dëshmuara si të humbni në peshë deri në natën e Vitit të Ri

5 fshehtësi të dëshmuara si të humbni në peshë deri në natën e Vitit të Ri

Këto fshehtësi janë dëshmuar se veprojnë! Plus, pini për çdo ditë ujë me limon dhe xhenxhefil.

NJË MOLLË NË DITË

Rreth 15 minuta para secilës shujtë, hani një mollë dhe me siguri se porcionet do t'i përgjysmoni. Studimet e mëparshme kanë dëshmuar se njerëzit që konsumojnë mollë 15 minuta para ushqimit, konsumojnë 15 për qind më pak kalori.

KUPTOJENI KUR JENI NGOPUR

Mund të jeni ngopur e mos të jeni fare të vetëdijshëm për këtë. Studimet tregojnë se shumica e njerëzve nuk e dinë kur janë ngopur, prandaj edhe vazhdojnë të hanë.

HIDHENI SHEQERIN E "RREMË"

Nëse ndjeni se gjithmonë jeni të uritur, së pari hidhini nga menyja ëmbëltuesit. Kompensojeni nevojën për sheqerin përmes sheqerit nga pemët.

ME KUJDES ZGJIDHNI YNDYRAT

Nëse mendoni se yndyrat e tjera janë më të mira se yndyra nga avokado, mashtroheni. Studimet tregojnë se yndyrat nga frutat me lëvozhgë të fortë apo të bimëve ndikojnë në formimin e dhjamit.

SHUJTAT STANDARDE ZËVENDËSONI ME VARIANTE TË SHËNDETSHME

Në vend të një sandviçit të madh, hani gjysmën e një të voglit, sallatë, pemë dhe e pini një gotë çaj. Apo, makaronat zëvendësoni me fruta deti.

(Kosova Sot)

8 orë e 13 minuta më parë
19/10/18