Dëllinja shëron shumë sëmundje - Shëndetësia - Kosova Sot
Dëllinja shëron shumë sëmundje

Dëllinja shëron shumë sëmundje

Dëllinja (lat. “Juniperus communis’) që moti vlerësohet si preparat kundër sëmundjeve infektuese. Mund të përdoret gjethja, fryti dhe lëvorja. Besohet se mbron nga kolera, madje edhe për shërimin nga kafshimi i gjarprit. Frutat e dëllinjës merren nga fillimi i vjeshtës deri në dimër. Përdoren të thata, si ilaç dhe si erëz. Shërbejnë për shërimin e fryrjeve dhe çrregullimeve tjera të sistemit të tretjes. Kanë efekt  diuretik dhe antiseptik, e përdoren edhe në shërimin e problemeve të rrugëve urinare. Dëllinjat ndikojnë edhe kundër viruseve, kundër tuberkulozit, e amerikanë me dëllinja kanë shëruar edhe diabetin. 

(Kosova Sot)

14 orë e 21 minuta më parë
17/07/18