A është kjo makina më e vogël në botë

  • A.P /
  • 05 dhjetor 2021 - 09:35
A është kjo makina më e vogël në botë

Me një gjatësi jo më shumë se 1.35 metra dhe me origjinë britanike, Peel P50 figuron në Librin Guinness si makina më e vogël e prodhuar ndonjëherë në planet. Kompania Peel Engineering Company, me bazë në Britani, arriti të futej në Guinnes pasi lançoi makinën e saj.

Ajo që e bëri këtë makinë këtë Peel P50 të njohur në të gjithë botën ishin dimensionet e saj të paimagjinueshme. Në vitin 2010, pothuajse 50 vjet pas fillimit të prodhimit, P50 u emërua makina më e vogël në planet, duke shkruar emrin e saj në Librin Guinness.

Vetëm një shofer mund të futej brenda makinës, me kusht që fiziku i tij ta lejonte atë të futej në boshllëkun e poliestërit të kompanisë Peel. Në vitin 2013, në një ankand RM Auction, një nga 47 kopjet e Peel P50 u shit për 95,000 euro.

(Kosova Sot Online)