Nëse Twitter 'prishet', industria e lojërave nuk do të jetë kurrë e njëjtë!

  • A.P /
  • 25 November 2022 - 15:01
Nëse Twitter 'prishet', industria e lojërave nuk do të jetë kurrë e njëjtë!

Fundi i Twitter-it ka ofruar shumë argëtim kohët e fundit – jo më pak dikush që përdor sistemin e ri të shënimeve me pagesë të Elon Musk për të imituar Nintendo të Amerikës dhe për të postuar në Twitter një foto të Marios duke e rrotulluar zogun. Por kaosi që ka mbështjellë platformën më qesharake dhe më të inatosur të mediave sociale nga të gjitha, po shkakton shqetësim edhe për artistët, zhvilluesit dhe tregtarët e lojërave, shumë prej të cilëve e shohin atë si pjesë përbërëse të karrierës së tyre.

 Mijëvjeçarët shumë në internet përbëjnë një pjesë të madhe të fuqisë punëtore të lojërave video, dhe shumë prej nesh kanë qenë të rrjetëzuar dhe të bllokuar në Twitter për të gjithë karrierën tonë, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”. Nëse platforma ose largohet ose ndryshon përtej njohjes, kjo do të ndikojë në industrinë e lojërave dhe mënyrën se si shoqërizohet.

 

Shumë lojëra kanë gjetur sukses në botën reale përmes famës virale në Twitter. Trombone Champ është vetëm shembulli më i fundit, i ngritur nga fusha e mbushur me njerëz të publikimeve javore të Steam me një cicërimë të shpërndarë nga PC Gamer. Untitled Goose Game - loja e dashur e komedisë për një shpend të ndyrë - gjithashtu mori një audiencë të madhe atje. Dhe Cult of the Lamb është një lojë tjetër e kohëve të fundit që i detyrohet të paktën një pjesë të suksesit të saj përdorimit të zgjuar të Twitter-it nga zhvilluesit dhe fansat: është versioni modern i fjalës në gojë. Kam zbuluar lojëra të panumërta duke parë klipe interesante në Twitter. 

Është vendi ku pashë për herë të parë Shpaketimin fitues të Bafta-s. Është gjithashtu vendi ku shumë gazetarë, transmetues dhe zbulues talentesh botuesish dëgjojnë për lojërat e ardhshme dhe ku lojtarët shkojnë për të zbuluar se çfarë po krijon zhurmë.


(Kosova Sot Online)