Më duaj kur nuk e meritoj, sepse atëherë kam më shumë nevojë…

  • 18 maj 2020 - 15:21
Më duaj kur nuk e meritoj, sepse atëherë kam më shumë nevojë…

Duam në momentet më të këqija

Më duaj … Është në natyrën tonë t’u kërkojmë të tjerëve që të na duan. Ne duhet të ndjehemi të pranuar dhe të kuptuar në çdo kohë. Kjo është arsyeja pse është kaq e domosdoshme që, në kohë të këqija, të duhemi edhe nëse nuk e meritojmë gjithmonë.

Nëse një person nuk meriton të jetë i dashur sepse sjellja e tij është e parregullt dhe konfuze, ndoshta në realitet ai kërkon ndihmën vitale që i nevojitet, sepse ai nuk është në gjendje të marrë frymë dhe të komunikojë. Kjo do të thotë që në momente të vështira kur keni më shumë nevojë për ndihmën tonë dhe nuk ka asgjë më shumë se të dëshironi të largoni të gjitha mendimet nga koka juaj për të parë gjelbërimin e mrekullueshëm të jetës.

Sipas Nënë Terezës, ushtrimi i dashurisë nuk nënkupton gjithmonë mirëkuptim dhe gëzim. Ndonjëherë kjo do të thotë dhimbje dhe trishtim, por ne ju sigurojmë se me kalimin e kohës, personi që po i jepni kaq shumë do të jetë i vetëdijshëm dhe do t’ju shpërblej siç e meritoni, atëherë kur ju nuk e prisni.

Duam në momentet më të këqija

Më do? Mund të jetë e padrejtë si pyetje, por çdo herë që një person kalon një periudhë të keqe, ka nevojë më shumë se kurrë, për dikë që e do. Depresioni, trishtimi dhe dhimbja mund ta kthejnë një qenie njerëzore në një njeri të parregullt dhe pa qëllime. Humbja e vizionit të tyre i pengon ata të shohin qartë. Jeta e tij është aq e errët sa edhe kërkimi i ndihmës është një ushtrim i vërtetë. Kur një person është i zhytur në errësirë të thellë, kur sjellja e tij është e parregullt, kur ndihet i humbur, kjo është koha kur ai ka më shumë nevojë për ju. Është diçka që nuk duhet ta harrojmë, sepse vetëm atëherë mund ta ndihmojmë të dashurin që ka bërë një gabim përgjatë rrugës së tij.

Pastërtia e dashurisë

Dashuria është ndjenja më e pastër që kanë qeniet njerëzore. Ajo vjen drejtpërdrejt nga zemra dhe nga shpirti, pa ankthe, pa dhimbje, pa kushte dhe pa pushim. Ju nuk mund të luani me të për përfitime. Ju vetëm duhet ta lini atë të rrjedhë tek të tjerët, madje edhe tek ata që nuk i konsideroni të denjë. Ndonjëherë, një buzëqeshje, një gjest i mirë, një akt besimi ose pak dashuri mund të shkaktojë kataklizma të mëdha në njerëz të trishtuar, njerëz të humbur ose qenie helmuese. Dashuria është gjesti më i madh i bujarisë që ekziston.

Kjo është arsyeja pse ata njerëz që bërtasin, Me Duaj, edhe nëse mendoni se nuk e meritojnë atë, ata vërtet kanë nevojë për të, sepse kjo është diçka që mund t’i sjellë ata në jetë. I dashuri që ndihet i humbur në jetë, gjithçka që ai ka nevojë është ndihma e njerëzve që kujdesen për të.

Prandaj, edhe nëse nuk e meritojnë, duhet të jenë të dashur. Në momentet tuaja të errësirës dhe të mundimeve më të mëdha ju duhet shoqërimi, sinqeriteti, mirëkuptimi dhe dashuria juaj.

(Kosova Sot Online)