Simpatia është një hap gjysmë për të dashur

  • E.K /
  • 22 nëntor 2020 - 12:18
Simpatia është një hap gjysmë për të dashur

Simpatia është një qëndrim pozitiv ndaj dikujt apo diçkaje, që shfaqet nga një shfaqje e vullnetit të mirë, vëmendjes dhe admirimit. Arsyet për shfaqjen e simpatisë mund të jenë shumë të ndryshme. Ndonjëherë është e vështirë të shpjegosh se përse simpatizohemi me një person, por jemi tërësisht indiferent ndaj tjetrit ...

Përse ndihemi keqardhje?

Kur themi se jemi njerëz të bukur, si rregull, do të thotë që ne pëlqejmë diçka për të. Mund të jetë apeli i saj i jashtëm, buzëqeshja simpatike, gjestet, timbri i një zëri dhe kështu me radhë. Përveç kësaj, mund të jenë karakteristikat e tij personale: shoqërim, optimizëm, ndjenjë humori. Për shembull, ju jeni të kënaqur për të komunikuar me këtë person, ju lehtë të gjeni tema të përbashkëta, qesh me të njëjtat shaka. Simpatia është një kalim kohe jo-detyruese.

Duhet të theksohet se qeshja është një tregues i rëndësishëm i cilësisë së komunikimit tuaj. Nëse talleni shpesh gjatë bisedave, kjo do të thotë që ju keni një nivel të shkëlqyeshëm besimi dhe jeni vërtet shumë të kënaqur duke qenë së bashku. Nëse në mbledhjet e përbashkëta nuk e dini se çfarë është një heshtje e vështirë, ekziston një simpati e thellë mes jush.

Simpatia dhe antipati

Shumë prej nesh i njohin njerëzit që duket se kanë shumë virtyte, por për disa arsye të pashpjegueshme ne jemi disi të depresuar nga prania e tyre së bashku. Fenomene të simpati dhe antipati nuk janë eksploruar plotësisht deri në ditët tona. Specifikimi i këtyre dy koncepteve është se një lidhje pozitive ose negative midis njerëzve nuk është themeluar nga askush, por lind plotësisht spontan.

Simpatia është një mekanizëm shumë misterioz. Ajo, si rregull, ose është, ose nuk është. Mund të konkludojmë se jemi person i këndshëm ose i pakëndshëm, për disa minuta komunikim. Nëse simpatia nuk lind menjëherë, atëherë nuk ka gjasa të ngrihet në takimin e dytë.

Dashuria dhe Dashuria

Dashuria është një ndjenjë më e thellë dhe më serioze. Njeriu në dashuri dëshiron të kalojë një sasi të pamasë të kohës me objektin e adhurimit të tij. Simpatia është kur thjesht jeni të kënaqur të kaloni kohë së bashku, kur jeni në dashuri, prisni me dridhje për një takim të ri, ndjeni një shpërthim të një sasi të madhe energjie, doni të këndoni, vallëzoni, shkruani poezi apo edhe thjesht të shijoni gjërat më të thjeshta.

Dashuria është ndjenja më e thellë dhe më komplekse. Nëse, kur je në dashuri, shihni vetëm anën pozitive të të zgjedhurve (të zgjedhurit), atëherë me të vërtetë të dashur, shihni dhe pranoni të gjitha gabimet e personit. Simpatia dhe dashuria kanë tipare shumë të ngjashme dhe dalluese. Natyrisht, një ndjenjë e thellë gjithmonë fillon me një interes, por jo aq shpesh njeriu çon në një tjetër.

Simpatia është një ndjenjë e mrekullueshme që zbulon potencialin e një personi. Është një bazë e besueshme për zhvillimin e marrëdhënieve më serioze. Rrethoj veten me njerëz për të cilët do të përjetoni ndjenja të sinqerta, dhe pastaj bota do t'ju duket shumë më e gjallë dhe jeta - e bukur dhe e mahnitshme!

(Kosova Sot Online)