Leksion dashurie në moshën 80-vjeçare

  • E.K /
  • 01 December 2020 - 08:46
Leksion dashurie në moshën 80-vjeçare

Është tetëdhjetë vjeç dhe këmbëngul të drejtojë duart e gruas së tij kudo që shkojnë. Kur e pyes “Pse gruaja jote ecën si e hutuar, sikur nuk e ndjek kush?, ai u përgjigj: “Sepse ka Alzheimer”.

Kështu që e pyeta: “A do të shqetësohet gruaja jote nëse e lë të lirë ose thjesht të shkëputet?”

Ai u përgjigj: “Nuk e mban mend. Ajo nuk e di se kush jam, nuk më njeh prej nja dy vjetësh”.

I habitur, i them: “Epo! Edhe kështu, vazhdon dhe e udhëheq çdo ditë edhe pse ajo nuk ju njeh?!”.

Plaku buzëqeshi, më pa në sy dhe tha:

“Ajo nuk e di se kush jam unë, por unë e di se kush është ajo. Është dashuria e jetës sime”.

(Kosova Sot Online)