Pesë mënyra si t’i kërkosh falje me stil partnerit tënd!

  • E.K /
  • 05 prill 2021 - 09:51
Pesë mënyra si t’i kërkosh falje me stil partnerit tënd!

Pranvera, siç e dimë, është shpesh një kohë stresuese. Midis ndryshimit të kohës, lodhjes për shkak të ndryshimit të stinëve dhe nervozizmit për shkak të kufizimeve, mund të ndodhë që tensionet e ditës të derdhen mbi të tjerët. E cila, natyrisht, reflektohet në një mënyrë të veçantë tek ata që jetojnë një marrëdhënie dhe që shumë shpesh përfundon me grindje edhe për marrëzira.

Si t’i kërkoni falje partnerit tuaj?

Kur jeni nervoz shpesh ndodh të thuash ose të bësh gjëra që në fund pendohesh. Dhe kur kjo ndodh zgjidhja e vetme që mbetet është të kërkosh falje. Gjë që nuk është gjithmonë e lehtë, veçanërisht nëse jeni krenar. Sot do të analizojmë 5 mënyra për ta bërë atë me lehtësi, duke arritur një pikë takimi midis palëve.

Sqaroni problemin me qetësi. Ndonjëherë pranimi i ndjenjës së fajit për atë që është thënë ose bërë mund të jetë mënyra më e sinqertë dhe funksionale për tu falur. Ajo që ka rëndësi është të flasësh nga zemra dhe të mos thuash gjëra të rastit vetëm për të arritur qëllimin. Është e rëndësishme, që të mos ketë asnjë dyshim midis jush.

Jini të ëmbël. T’i tregoni se ju vjen keq mund të jetë një mënyrë e mirë për të kërkuar falje pa dashur vërtetë. Thjesht bëhu i mirë, përkëdhel gjysmën tënde dhe bëje ditën e tyre pak më të veçantë. Lejimi i tij që të zgjedhë se çfarë të shikojë në TV dhe të qenit më të butë se zakonisht, do të jetë e mjaftueshme për ta bërë atë të kuptojë se armëpushimi ka ardhur dhe e gjitha pa pasur nevojë të kërkoni falje.

Përgatitni pjatën e tij të preferuar. Nëse pas diskutimit të fundit tensioni në shtëpi është ende i gjallë dhe i pranishëm, një mënyrë e mirë për ta eliminuar atë mund të jetë ushqimi. Gatimi i pjatës së preferuar dhe vendosja në tryezë me shumë buzëqeshje dhe fjalë të ëmbla, sigurisht që mund të jetë një mënyrë e mirë për të lehtësuar atmosferën dhe për të siguruar që ajo që ka ndodhur të harrohet ose të paktën të ndryshohet.

Bëni një dhuratë të këndshme. Nëse ka diçka për të cilën ai është kujdesur prej disa kohësh, kjo është koha e përkryer për t’ia shpërblyer. Dhuratës së papritur mund t’i shtoni një shënim të thjeshtë faljeje. Për sa kohë që këto janë të sinqerta, ju do të ndiheni më të lehtësuar dhe tensioni në shtëpi do të zbehet më shpejt.

Luaj pak. Adresimi i arsyes së mosmarrëveshjes në një moment të qetë mund të jetë një mënyrë e mirë për të anuluar atë që ka ndodhur. Gjëja e rëndësishme është të thuash atë që mendon, të pranosh se je nën presion dhe të kujtosh se në fund të fundit, ai të do edhe për shkak të temperamentit të keq. Për shumë çifte, një qasje më e relaksuar shpesh është mënyra më e mirë për të trajtuar problemet në një mënyrë të lehtë dhe relaksuese.

Bërja e paqes dhe falja kur jeni në gabim është gjithmonë shumë e rëndësishme. Në fakt, është thelbësore që të mos ketë çështje të pazgjidhura brenda çiftit. Kjo për faktin se këto probleme me kalimin e kohës bëhen gjithnjë e më të mëdha, duke rrezikuar të minojnë marrëdhënien. Mënyra më e mirë për ta shmangur atë? Falni menjëherë dhe sqaroni çdo problem të mundshëm midis jush. Kjo është mënyra më e mirë për tu rritur së bashku si çift dhe për të pasur një marrëdhënie konstruktive.

(Kosova Sot Online)