Kush tradhton më shpesh? Këto fakte do t’ju habisin

  • E.K /
  • 18 June 2022 - 10:54
Kush tradhton më shpesh? Këto fakte do t’ju habisin

Besoni apo jo, por edhe pse ata tradhtojnë partnerët e tyre, rreth dy të tretat e këtyre njerëzve pretendojnë se janë në një marrëdhënie të lumtur. Vetëm 33 përqind e atyre që tradhtojnë partnerin e tyre kanë deklaruar se janë në një lidhje të pakënaqur.

Gjithashtu, një studim që përfshinte 2000 persona që kishin tradhtuar zbuloi se gratë kishin më shumë gjasa të thoshin se kishin një martesë të lumtur, ndërsa 63 përqind e burrave thanë të njëjtën gjë. Madje, 83 përqind e burrave thonë se afera ka përmirësuar martesat e tyre.

Pavarësisht se pranojnë se kanë tradhtuar partnerin e tyre, 94 për qind e tyre do të tërboheshin nëse do të zbulonin se partneri i tyre po bënte të njëjtën gjë.
Në një nga hulumtimet e mëparshme, kryer me mbi 900 të anketuar, studiuesit dolën me të dhëna interesante për tradhtinë.

Gjegjësisht, disa nga të anketuarit që tradhtojnë partnerët e tyre kanë pasur të dashur edhe në kohën e martesës, pra në kohën kur janë martuar. Këta janë kryesisht meshkuj, deri në 64 për qind të rasteve. Hulumtimi tregoi të dhëna befasuese:

– 8 për qind e njerëzve kishin një të dashur në momentin e martesës
– 55 për qind pranuan se kujdeseshin njëlloj për partnerin dhe të dashurin e tyre, kështu që vazhduan të dyja marrëdhëniet
– 27 për qind vazhduan ta shihnin të dashurin e tyre një vit pasi u martuan
– 23 për qind u ndanë me një të dashur para martesës sepse kishin frikë se partneri i tyre do të merrte vesh për lidhjen.
– 5 përqind e vazhduan lidhjen për një kohë të gjatë (disa edhe për më shumë se pesë vjet).

(Kosova Sot Online)