5 të metat e “sek*it efikas”

  • E.K /
  • 22 October 2022 - 13:57
5 të metat e “sek*it efikas”

Seksi efikas është i shpejtë dhe i drejtpërdrejtë

Studiuesit kanë zbuluar se ka arsye të mira për të investuar në seks joefikas . Sipas studimit që ata analizuan në elementet e “seksit optimal”, zbuluan se një kohëzgjatje e zgjatur e seksit (më shumë se 30 minuta) shoqërohen me kënaqësi më të madhe seksuale.

Disavantazhet e seksit efikas janë :

Eksitim më i ulët

“Efektive” zakonisht nënkupton të shpejtë. Nëse hidhemi direkt tek gjërat që “funksionojnë”, pa u zgjatur në formimin e zgjimit, trupi ynë mund të mos jetë gati për seks. Shumë gjëra ndodhin në trup dhe mendje për të na përgatitur për një përvojë të mirë seksuale. Nëse nuk marrim kohë, seksi thjesht mund të mos funksionojë.

Humbja e dëshirës

Disa njerëz që janë angazhuar për vite në seks efikas mund të humbasin dëshirën e tyre. Por kur i hetoni më tej, ata raportojnë se nuk po e humbasin vetë dëshirën për seks, por dëshirën për llojin “efikas” të rutinës së seksit në të cilin kanë rënë.

Më pak kënaqësi sensuale

Me më pak kohë për të zgjatur, ne e kemi të vështirë të ndiejmë ose të shijojmë ndjesitë tona të plota

Forca e orgazmës

Seksi “efektiv” mund të na bëjë të humbasim orgazma më të forta dhe më intensive. Stimulimi i zgjatur mund të çojë në orgazma të zgjatura, më intensive ose orgazma të shumëfishta tek gratë

Ku është eksitimi?

“Efikas” nënkupton gjithashtu një fokus në të njëjtat veprime që çuan në zgjim në të kaluarën. Kjo lë jashtë ndjesi, mendime dhe fantazi të reja ose të ndryshme  Risia është një nga elementët kryesorë të erotizmit që mund të përforcojë eksitimin dhe të ndriçojë trurin tonë erotik

(Kosova Sot Online)