LE JOURNAL (1938) / SOT EVROPA DO TË KETË NJË MBRETËRESHË SHUMË : GERALDINË APPONYI

  • 15 dhjetor 2018 - 17:29
LE JOURNAL (1938) / SOT EVROPA DO TË KETË NJË MBRETËRESHË SHUMË : GERALDINË APPONYI

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 15 Dhjetor 2018

 

“Le Journal” ka botuar, të mërkurën e 27 prillit 1938, në ballinë, një shkrim në lidhje me mbretëreshën më te re të Evropës asokohe, Geraldinë Apponyi, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Në Tiranën festive, Zogu i Shqipërisë martohet me konteshën Geraldinë

 

Skena nga jeta shqiptare në prag të dasmës mbretërore : portretet e të fejuarve gjenden kudo, në harkun e një kafeneje (lart) dhe (djathtas) në gjerdanin e kalit të një fshatari entuziast.

 

Në të majtë : malësorët vijnë në qytet ku do të zhvillohen ceremonitë e dasmës, duke valvitur tullumbace të vogla për të treguar gëzimin e tyre.

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-journal-1938-sot-evropa-do-te-kete-nje-mbretereshe-shume-gerladine-apponyi/

(Kosova Sot)