Kur historiani Germain Lefëvere-Pontalis sillte portretet e rralla të Skendërbeut dhe Donikës në revistën franceze (1913)

  • 03 March 2019 - 17:03
Kur historiani Germain Lefëvere-Pontalis sillte portretet e rralla të Skendërbeut dhe Donikës në revistën franceze (1913)

Nga Aurenc Bebja*, Francë –  3 Mars 2019

 

“Revue hebdomadaire” ka botuar, më 2 gusht 1913, dy portrete të rralla, tëSkënderbeut dhe Donikës, të mundësuara asokohe nga historiani francez, Germain Lefèvre-Pontalis (1860 – 1930), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

 

NJË HERO SHQIPTAR

SKËNDERBEU, PRINC I EPIRIT

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
 

DONIKA TOPIA, GRUAJA E SKËNDERBEUT, PRINCIT TË EPIRIT

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

https://www.darsiani.com/la-gazette/kur-historiani-germain-lefevre-pontalis-sillte-portretet-e-rralla-te-skenderbeut-dhe-donikes-ne-revisten-franceze-1913/

(Kosova Sot)