Vendimi i vështirë i Omer Nishanit, presidentit të Presidiumit të Republikës Popullore Shqiptare dhe burgosja e tij. Çfarë shkruante shtypi francez

  • 21 tetor 2019 - 09:47
Vendimi i vështirë i Omer Nishanit, presidentit të Presidiumit të Republikës Popullore Shqiptare dhe burgosja e tij. Çfarë shkruante shtypi francez

“Paris-presse” ka botuar, të enjten e 5 marsit 1953, në faqen n°3, një shkrim në lidhje me vendimin e vështirë të marrë nga Omer Nishani, gjatë kohës kur ai ishte president i Presidiumit të Republikës Popullore Shqiptare, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Thuhet se Presidenti i Shqipërisë është praktikisht i burgosur në Tiranë

Romë, 4 mars (U.P.).

Sipas “Shqipëria”, organ i Komitetit Kombëtar të Shqipërisë së lirë, z. Omer Nishani, President i Presidiumit të Republikës Popullore Shqiptare, është praktikisht i burgosur i Qeverisë së Tiranës.

 Disa muaj më parë, ai u detyrua të urdhërojë dëbimin e gruas së tij, me origjinë izraelite, nga pallati presidencial. Që atëherë, zonja Nishani jeton, nën arrest shtëpiak, në një hotel në periferi të kryeqytetit, dhe burri i saj nuk lejohet ta vizitojë atë. Ajo akuzohet se ka “mbajtur marrëdhënie me elementë reaksionarë të Tiranës”.

(Kosova Sot Online)