Gratë më të forta dhe ato më të dobëta të Zodiakut. Po ju çfarë gruaje jeni?

  • 03 tetor 2019 - 10:23
Gratë më të forta dhe ato më të dobëta të Zodiakut. Po ju çfarë gruaje jeni?

Femrat. Një univers misterioz dhe magjepsës i ngjyrave, emocioneve dhe aromave. Secila është e veçantë në mënyrën e vet, unike në thelbin e saj, por me të tjerët ndan nuanca, forcë, ndjeshmëri. Dhe kështu bëhet e mundur, për yjet, të përcaktojnë gratë më të forta  dhe më të dobëta të Zodiakut.

Para se të hyjmë në këtë klasifikim të veçantë, sqarojmë një gjë themelore: është e pamundur ta përkufizosh një person si të fortë ose të dobët. Secili prej nesh ka specifikën e tij, karakteristikat e veta që mund të dalin ose të vijnë në ndihmë në varësi të rrethanave që jetojmë.

Në një situatë veçanërisht komplekse dhe kaotike, për shembull, të qenit i fortë do të thotë të mbash kontrollin dhe të jesh në gjendje të analizosh gjithçka në mënyrë të ftohtë. Ndërsa në një diskutim me njerëzit që mbingarkojnë, mund të nënkuptojë të kesh një karakter dhe guxim që nuk frikësohet ose përkulet ndaj qëndrimeve të tilla.

Le të shohim atëherë, bazuar në katër elementët e Zodiakut, zjarrit, ajrit, ujit dhe tokës, se cilat shenja shfaqen për forcën e tyre dhe cilat për delikatesën dhe ndjeshmërinë.

Gratë më të forta të Zodiakut dhe ato më të dobëtat

Elementi i Zjarrit – Dashi

Brenda këtij elementi, simbol i forcës, pasionit, krijimtarisë, ne shohim cilat janë gratë më të forta. Padyshim ato të Dashit, e cila është ndër shenjat më të “ashpra” të gjithë Zodiakut. Ajo që i dallon gratë që lindin nën këtë shenjë dhe që i bën më të fuqishmet e Zodiakut, është aftësia e tyre për të kontrolluar. Kjo do të thotë, të mos e humbin kurrë kokën, dhe të dini gjithmonë se si të gjejnë mënyrën e duhur për të kanalizuar energjinë dhe forcën e dikujt. Për dallim nga, për shembull, miqtë e Shigjetarit, të kushtëzuar nga mjedisi, ose të Luanit, të aftë për goditje të pamenduar!

Elementi i Ajrit – Ujori

Ndër gratë që kanë lindur nën këtë element, ato që i përkasin Ujorit qëndrojnë midis grave më të forta të Zodiakut. Një personalitet i aftë për të rritur ato karakteristika të inteligjencës, thellësisë, komunikimit tipik për njerëzit me këtë element zodiakal.

Një shenjë që qëndron gjithmonë e qartë në objektivat e saj, në gjendje të ndërmjetësojë si Peshorja, dhe më pak e çuditshme se Binjakët. Gruaja e Ujorit di se si të ecë, pa e humbur kurrë rrugën, madje edhe atë më të vështirë, të udhëtimit të saj.

Elementi i Ujit – Akrepi

Ndër tre shenjat që ndajnë Ujin si element, përkatësisht Gaforrja, Akrepi dhe Peshqit, ai që rrit më shumë virtytet e tij është Akrepi. Gratë e kësaj shenje figurojnë ndër më të fortat e Zodiakut për këmbënguljen e tyre, vullnetin e madh. Më proaktive se miqtë e Gaforres dhe më përcaktuese se ato të Peshqve.

Elementi i Tokës – Bricjapi

Le të vazhdojmë te miqtë që ndajnë Tokën si një element të përbashkët, dhe që në mesin e tyre janë ndër gratë më të forta në Zodiakut. Edhe këtu sfida është shumë e hapur, por shenja që mbizotëron është ajo e Bricjapit. Një personalitet në dukje më i rëndë dhe me hije, por i aftë për arritje të paharrueshme. Në krahasim me kolegët e Demit, ka racionalitet më të madh në ndjekjen e një programi dhe është e aftë të manifestojë më shumë ndjenja sesa Virgjëresha.

(Kosova Sot Online)