Si ta bëni vetë antiseptikun në kushte shtëpiake

  • 22 mars 2020 - 10:18
Si ta bëni vetë antiseptikun në kushte shtëpiake

Përhapja e koronavirusit ka shtuar kërkesën dhe shitjen e mjeteve për dezinfektim.

Ekspertët shëndetësorë këshillojnë larje të rregullt dhe me themel të duarve me sapun të zakonshëm dhe ujë dhe theksojnë që është mënyra më e mirë për luftën kundër të gjitha viruseve dhe infeksioneve, duke përfshirë edhe coronavirusin.

Mirëpo, alkooli dhe antiseptikët janë të mirë për dezinfektim, por nuk do të ndihmojnë nëse virusi tashmë ka hyrë në trup.

Po ju sjellim recetën për përgatitjen e antiseptikut në kushte shtëpiake:

Përbërësit:

ë 80 ml 96% alkool (etanol),
ë 40ml – 3% hidrogjen,
ë 15 ml – 98% glicerol,
ë 110 ml ujë të distiluar.

Përgatitja:

Shtoni përbërësit sipas radhës si më sipër: alkool, hidrogjen, glicerol, ujë i destiluar.

Me kujdes përzieni ngadalë pas çdo përbërësi.

Në rast se keni vetëm 70% alkool në shtëpi, përdorni tërë litrin por mos shtoni ujë.