5 gurët që ju mbrojnë nga energjitë negative

  • 30 maj 2020 - 12:52
5 gurët që ju mbrojnë nga energjitë negative

Gurët janë përdorur gjithmonë për qëllime terapeutike dhe kurative: në fakt, secili prej tyre ka veti të dobishme, të afta për të vepruar në një sërë sëmundjesh që ndikojnë si në sferat fizike ashtu edhe në ato emocionale. Shumë nga këto tregohen gjithashtu për të mbrojtur atmosferën veçanërisht të atyre njerëzve aq të ndjeshëm saqë, si sfungjerët, thithin dhe ndikohen nga energjitë e atyre që janë përreth tyre, përfshirë ato negative, të cilat mund të kenë efekte të padëshirueshme mbi ta.

Kur ndjeshmëria është e tepërt: ana negative e empative

Duke bashkëvepruar me qeniet e tjera të gjalla, ne jemi vazhdimisht në kontakt me energjitë e të tjerëve dhe madje edhe me ato të vendeve dhe mjediseve. Normalisht nuk e vërejmë këtë shkëmbim, përveç nëse ekziston një energji e fortë negative që vjedh tonën dhe na bën të ndihemi të pafuqishëm. A ju ka ndodhur të hyni në një dhomë dhe të ndjeheni “të çuditshëm” apo jo të qetë, apo jeni kaluar disa orë me një person dhe të ndjeheni të lodhur, pa energji ose pa ndonjë stimul? Në atë rast, ju përjetuat një vjedhje energjie, duke rënë në kontakt me energji negative që ndikuan gjithashtu në tuajën.

Ka njerëz shumë të ndjeshëm, të cilët përcaktohen empatikë: janë ata që kanë aftësinë të thithin energjitë e të tjerëve ashtu si një sfungjer thith ujin, sa herë që bien në kontakt me dikë. Një person shumë i ndjeshëm është në gjendje të kuptojë se çfarë po ndiejnë të tjerët, “ndjen” emocionet e të tjerëve dhe i përjeton sikur të ishte përvoja e tyre. Jo vetëm emocionet negative, por edhe ato pozitive mund të ndikojnë në to dhe i jetojnë ato sikur të ishin të tyret, aq shumë sa të mund të kalojnë nga lumturia ekstreme në depresion, por pa e ditur arsyen.

Me fjalë të tjera, krijohet një lidhje energjike që rrezikon të mbingarkojë energjinë e personit të ndjeshëm, i cili nëse nuk është në gjendje të vendosë barriera mes vetes dhe të tjerëve, mund ta gjejë veten në mëshirën e asaj që ndjejnë të tjerët, pa qenë në gjendje të kontrollojë jetën e vet emocionale. Zakonisht, ata gjithashtu e kuptojnë kur tjetri gënjen ose thotë të vërtetën.

Empatët në përgjithësi mbahen si “shumë të mirë” ose “shumë të ndjeshëm”, dhe për këtë arsye ata mund të jenë shënjestra e preferuar e vampirëve të energjisë, sociopatëve, narcisistëve dhe psikopatëve, të cilët kanë tipare të kundërta ndaj tyre, por që kanë nevojë për energji dhe për këtë arsye kanë tendencë të “thithin” ato të të tjerëve, veçanërisht humorin e mirë, qetësinë dhe dëshirën për të jetuar, duke lënë në këmbim rraskapitje, konfuzion, apati dhe presion psikologjik negativ. Kjo është arsyeja pse empatët nuk duhet të jenë kurrë pranë një vampiri energjie. Gurët mund të ndihmojnë në mbrojtjen e sferës së energjisë dhe mbajtjen e atmosferës të paprekur, në mënyrë që emocionet e të tjerëve të mos na trokasin.

5 gurët që mbrojnë energjinë tonë

Mund t’i vishni, t’i mbani në çantën tuaj ose në xhep, në mënyrë që ata të na mbrojnë kudo ku jemi, ose t’i mbani ato në shtëpi, për të ribalancuar energjitë e mjediseve në të cilat ne kalojmë pjesën më të madhe të kohës.

Le të shohim cilët gurë janë më të përshtatshmit.

Turmalinë e zezë

Ky gur i zi i errët është ndër më të fuqishmit për të mbrojtur kundër energjive negative dhe destruktive: është në gjendje të pastrojë energjinë dhe të promovojë energji më pozitive. Por jo vetëm kaq, ai eliminon energjitë negative nga pronari ose blerësi dhe i kthen ato tek pronari i atyre energjive. Është gjithashtu një gur i dobishëm për forcimin e lidhjes me Tokën Nënë dhe për aktivizimin e çakrës rrënjësore, Muladhara, eliminimin e energjive të ndenjura dhe blloqet e energjisë që nxisin ankthin, frikën dhe stresin. Në të njëjtën kohë, duke vepruar në chakran e parë, ndihmon për të rrënjosur energjinë tuaj. Ata që vuajnë nga konflikte dhe mundime të brendshme duhet të mbajnë afër një turmaline: gjithashtu ndihmon për të zhbërë nyjet emocionale, të cilat shpesh vjedhin energji dhe forcë jete.

Është gjithashtu i dobishëm për ta mbajtur brenda, duke e vendosur pranë kompjuterëve, televizorëve dhe instrumenteve të tjerë elektronikë, pasi krijon një mburojë mbrojtëse kundër valëve elektromagnetike.

Kuarci

Një nga gurët më të njohur është padyshim kuarci, nga të cilët ka versione në ngjyra të ndryshme: tymosur, rozë, agrinë. Përfitimet për mbrojtje nga energjitë negative janë kristali kuarc, kuarci rozë dhe kuarci i tymosur.

Kristali kuarc – me strukturën e tij kristalore – është në gjendje të thithë, lëshojë dhe rregullojë rrjedhën e energjisë. Rezonon me të gjitha chakras, por është veçanërisht i dobishëm në dy të fundit më të lartë. Ky kristal ndër më të bollshmit në koren e tokës quhet edhe “mjeshtër shërues” sepse është në gjendje të amplifikojë energjitë dhe mendimet, duke promovuar ekuilibrin e brendshëm. Është në gjendje të shpërndajë energjinë dhe mendimet negative, duke inkurajuar ato pozitive.

Kuarci i tymosur vepron gjithashtu si një mbrojtës i psikikës, i aftë të shpërndajë energjitë negative të shkaktuara nga emocione negative si zemërimi, pakënaqësia dhe frika. Është gjithashtu i dobishëm për të na mbrojtur nga rrezatimi dhe ndotja elektromagnetike.

Së fundi, kuarci rozë njihet si guri i dashurisë universale, i aftë të promovojë rivendosjen e besimit dhe harmonisë në marrëdhënie, duke inkurajuar dashurinë e pakushtëzuar. Karakteristikë e këtij guri është të hapni zemrën tuaj ndaj dashurisë, miqësisë dhe ndjenjave të vëllazërimit dhe paqes. Ai vepron në chakran e zemrës dhe është në gjendje të tërheqë dashuri dhe në të njëjtën kohë të shërojë plagët e marrëdhënieve që përfunduan keq: e veshur në nivelin e zemrës ai ndihmon për të eliminuar energjitë dhe emocionet negative që mund të jenë depozituar në fund të zemrës.

Guri i hënës

Nga ngjyra e bardhë e qumështit me hije të errëta blu, ari apo edhe vjollce, gur i hënës është guri i shkëlqyeshëm i grave. Konsiderohet një perlë e shenjtë, është ideal për fillimet e reja: jep forcë dhe ndihmon rritjen e brendshme. Është në gjendje të lehtësojë paqëndrueshmërinë e brendshme, për shkak të stresit dhe mendimeve negative, duke promovuar fat, sukses dhe dashuri. Konsiderohet një amulet me fat për udhëtarët dhe gjithashtu guri i dashuruesve, në gjendje të ketë një ndikim të dobishëm për të zhvilluar energjinë e femrës

Hematiti

Një gur tjetër me ngjyrë të zezë, por me shkëlqim, hematiti ka një përmbajtje të madhe hekuri dhe nuk funksionon si gurët e tjerë për mbrojtje. Në fakt, nuk kufizohet në përthithjen e energjisë negative, por krijon një mburojë mbrojtëse rreth trupit të veshësit, në mënyrë që çdo emocion negativ të mos mund ta prek atë. Falë përmbajtjes së hekurit, ai është një nga gurët më efektivë për aq sa ata kanë nevojë të zënë rrënjë dhe të qëndrojnë në qendër. Konsiderohet guri i mendjes: sugjerohet për ata që janë impulsiv, shpërqendrohen lehtë dhe janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj komenteve dhe kritikave të të tjerëve.

Ametisti

Guri me ngjyrë vjollcë që promovon kontaktin me shpirtin ka frekuenca të larta energjie që ndihmojnë në pastrimin e atmosferës dhe chakras, duke pastruar personin që e vesh atë dhe duke larguar energjitë negative. Ai vepron si një anti-stres natyror, pasi është në gjendje të promovojë relaksim dhe gjithashtu rritje shpirtërore.

Mbron nga energjitë negative dhe në të njëjtën kohë tërheq ato pozitive. Neutralizon energjitë e mjedisit dhe promovon ekuilibrin dhe harmoninë e brendshme. Është veçanërisht i dobishëm për ata që janë në kontakt me njerëz me probleme shëndetësore, siç janë operatorët ose mjekët, pasi kjo i ndihmon ata të mbrojnë fushën e tyre të energjisë nga energjitë me frekuencë të ulët, siç janë ato të krijuara nga sëmundja.

(Kosova Sot Online)