Tetë mite rreth shtatzënisë që duhet t’i besoni, sepse janë të vërteta

  • G.G /
  • 17 tetor 2020 - 10:35
Tetë mite rreth shtatzënisë që duhet t’i besoni, sepse janë të vërteta

Që në javët e para të shtatzënisë, njerëzit përreth fillojnë ta frikësojnë nënën e ardhshme me përrallat e grave të vjetra: mos i prisni flokët dhe mos blini rroba të reja.

Sidoqoftë, disa prej këtyre besëtytnive janë të vërteta. Ka disa prova shkencore pse disa prej tyre janë me vend, sipas “Bright Side”.

Nëse përkëdhelni një mace, fëmija juaj do të ketë shumë armiq.

Ekziston një armik i vërtetë i quajtur toksoplazmozë, bartës të së cilës janë macet. Prandaj, me të vërtetë ka kuptim të kufizoni komunikimin tuaj me macet në mënyrë që të shmangni infeksionin.

Nëse uleni në prag të derës, shpirtrat e këqij do ta marrin fëmijën tuaj.

Një grua shtatzënë nuk duhet të ulet në prag të derës. Sistemi imunitar mund të dobësohet, dhe as i ftohti dhe as dhimbja në bel nuk do t’ju ofrojnë shëndet më të fortë.

Nëse hani fruta të kuqe, foshnja do të ketë faqe rozë.

Të gjitha manaferrat dhe frutat e kuqe janë alergjenë të fortë. Sipas mjekësisë tradicionale ruse, gratë shtatzëna nuk duhet t’i hanë ato, ndërsa mjekët perëndimorë thonë të kundërtën.

Nëse shikoni filma të frikshëm, fëmija do të bëhet i shëmtuar.

Ndryshimet hormonale e bëjnë një grua shumë të ndjeshme, dhe stresi i tepërt mund të çojë në çrregullim të rrjedhjes së gjakut. Prandaj, do të jetë më mirë nëse i lini tmerret për më vonë.

Nëse uleni me këmbë të kryqëzuara, foshnja do të ketë këmbë jo të drejta.

Këmbët e kryqëzuara mund të shkaktojnë probleme në furnizimin me gjak dhe mund të rrisin rrezikun e krijimit të variçeve. Kjo është arsyeja pse bëni mirë ta harroni këtë pozicion gjatë shtatzënisë dhe të provoni pozicione më të sigurta.

Nëse flini me kurriz, foshnja mund të mbytet.

Fjetja përmbys , veçanërisht në fazat e fundit të shtatzënisë, mund të çojë në fiksim të venës kava tek nëna. Nëse ajo rregullisht fle në këtë pozicion, do të hasë mungesë oksigjeni dhe marramendje, ndërsa foshnja mund të zhvillojë hipoksi dhe të mbytet.

Nëse varni rroba, foshnja mund të ngatërrohet në kordonin e kërthizës.

Problemi nuk qëndron tek varja e rrobave, por në ngritjen e të dy krahëve. Nëse e bëni për një periudhë të shkurtër kohe, asgjë e frikshme nuk do të ndodhë. Sidoqoftë, nëse e bëni për një kohë të gjatë, atëherë rreziku mund të rritet. Kjo mund të jetë e rrezikshme për shtatzëninë.

Është e ndaluar të bëni dush, sepse fuqia e foshnjës do të zhduket.

Një banjë e nxehtë, veçanërisht në fazat e hershme të shtatzënisë, mund të çojë në abort.

Djalë apo vajzë?

Thuhet se nëse barku i një gruaje shtatzënë duket me majë, ajo do të ketë një djalë. Nëse duket i rrumbullakët, ajo do të ketë një vajzë. Fatkeqësisht, është vetëm vendndodhja e muskujve dhe organeve që ndikojnë në formën e barkut.

Prandaj, kjo bestytni është një mit, ashtu si mënyrat e tjera për të zbuluar seksin e foshnjës. Mënyra më e mirë është ekografia, megjithëse ndonjëherë edhe ajo mund të nxjerrë rezultate të gabuara gjithashtu.

(Kosova Sot Online)