Nënat e Sebrenicës i kanë shkruar letër falenderimi: Lexoni 6 fakte për Vlora Çitakun

  • E.K /
  • 02 shtator 2020 - 08:07
Nënat e Sebrenicës i kanë shkruar letër falenderimi: Lexoni 6 fakte për Vlora Çitakun

Vlora Çitaku, ambasadorja e Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, kur ishte 17 vjeç ka qenë punëtore e OSBE-së, duke u bërë kështu, më e reja në histori, poashtu është zëdhënësja më e re ndonjëherë e ndonjë subjekti politik (PDK) 19 vjeç

Vlora, ka përfunduar një MA në Medie dhe Gazetari, dhe para se të angazhohej në politikë ka punuar si gazetare dhe përkthyese për disa medie perëndimore, gjatë luftës në Kosovë në periudhën 1998 – 1999.

Më poshtë Gazeta Metro ju sjellë disa gjëra që ndoshta s’i keni ditur rreth Vlorës:

1. Në SHBA njihet si nga refugjate më diplomate, gjithashtu është shpallur si diplomatja më me stil.

2. Nënat e Sebrenicës i kanë shkruar letër falenderimi Vlorës, e cila i ka përmendur në Këshillin e OKB-së, ku numëruar krimet e Serbisë, derisa ambasadori i Bosnjës nuk ka mundur të flasë për ato krime.

3. Vlora është vlerësuar si ministrja më e suksesshme në periudhën 2011 -2014.

4. Në SHBA njihet si nga refugjate më diplomate, gjithashtu është shpallur si diplomatja më me stil.

5. Revista elitare amerikane “Washington Life”, ka shkruar një artikull për Vlorën, ku ka treguar për jetën e saj, duke e titulluar artikullin “Rruga e Vlora Çitakut nga refugjate në ambasadore”. Ndër të tjerash aty citohet Vlora:

“Ne kosovarët jemi provë e gjallë se kur ka solidaritet ndërmjet kombeve të lira të botës, atëherë jeta e mund vdekjen dhe e mira ngadhënjen mbi të keqën”.

6. Ka qenë përkthyese në Rambuje.

Vlora Citaku ka qënë inspirim për gratë e reja të merren me politikë, ashtu siç e shprehë edhe vetë “Kam dashur të dëshmoj se për të qenë në politikë nuk dmth të jesh i vjetër apo burrë”.

(Kosova Sot Online)