Kjo është aktakuza për Thaçin, Veselin, Selimin dhe Krasniqin në gjuhën shqipe

  • G.G /
  • 06 November 2020 - 13:54
Kjo është aktakuza për Thaçin, Veselin, Selimin dhe Krasniqin në gjuhën shqipe

Specialja e ka publikuar sot aktakuzën në gjuhën shqipe ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqi.

“Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar (‘Ligji’), akuzon: Hashim Thaçin, Kadri Veselin, Rexhep Selimin, Jakup Krasniqin për krime kundër njerëzimit sipas të drejtës ndërkombëtare, të ndëshkueshme në bazë të neneve 13 dhe 16(1) të Ligjit dhe krime lufte sipas të drejtës ndërkombëtare, të ndëshkueshme në bazë të neneve 14 dhe 16 (1) të Ligjit, sikurse shtjellohet në vijim”, thuhet në aktakuzë.

Në aktakuzë ndër të tjera, ish anëtarët e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së akuzohen për përndjekje, krim kundër njerëzimit, burgosje, krim kundër njerëzimit, arrestim dhe ndalim të paligjshëm, trajtim mizor, zhdukje me forcë e personave, etj.

(Kosova Sot Online)