Ngriti flamurin shqiptar në Kuvendin e Serbisë, flet deputeti: Ata duhet ta pranojnë tani jemi të lirë!

  • G.G /
  • 27 nëntor 2020 - 10:34
Ngriti flamurin shqiptar në Kuvendin e Serbisë, flet deputeti: Ata duhet ta pranojnë tani jemi të lirë!

Deputeti shqiptar Shaip Kamberi në Kuvendin e Serbisë i cili vendosi flamurin kombëtar në institucion në një intervistë për ABC e Mëngjesit është shprehur se një veprim i tillë kishte të bënte me faktin se Serbia duhet të reflektojë

Kamberi ndë rtë tjera në fjalën e tij është shprehur se është e rëndësishme që komuniteti shqiptar të përdorë simbolet e tij kombëtare siç ndodh në çdo vend tjetër.

Sipas tij veprimi i tij është përshëndetur edhe nga shumë serbë të cilët i kanë shprehur mbështetjen e tyre për këtë të drejtë që ato kanë si komunitet.

“Unë siç e thashë dhe një ditë më parë krahas gjuhës kombëtare simboli kombëtar është një tjetër element i rëndësishëm që shpreh identitetin tonë dhe një gjë e tillë na është mohuar nga Serbia që në vitin 2001. Në kemi nisur disa herë procedura deri në gj ykatën e lartë por na janë refuzuar.

Lobimi në parlamentin serb është ik pamundur pasi jemi pak deputet por një gjë e tillë duhet të sjellë dhe të nisë në rang ndërkombëtar.

(Kosova Sot Online)