Mërgimtarët kanë arsye të nguten për të ardhur në Kosovë përmes Serbisë, po presin në kolonë gjatë tërë natës

  • E.K /
  • 20 dhjetor 2020 - 14:26
 Mërgimtarët kanë arsye të nguten për të ardhur në Kosovë përmes Serbisë, po presin në kolonë gjatë tërë natës

Në Serbi janë befasuar nga kolonat në hyrje. Kolonat e automjeteve me kilometra të gjatë janë ende duke u formuar në pikat kufitare ku po presin shumë qytetarë, shumë prej të cilëve janë mërgimtarë nga Kosova që po vijnë në vendin e tyre.

Turmat po krijohen para hyrjes në fuqi të masës së re, sipas së cilës hyrja në Serbi për shtetasit e huaj është e mundur vetëm me një test negativ PCR jo më të vjetër se 48 orë dhe për qytetarët e Serbisë një karantinë dhjetë ditore është e detyrueshme, shkruajnë mediat serbe.

Sipas informacionit të fundit, pritja për hyrje në Serbi nga Hungaria është më shumë se pesë orë, raporton RTS.

Në vendkalimin kufitar Batrovci, kolona e automjeteve nga drejtimi i Kroacisë për në Serbi është po ashtu e gjatë disa kilometra.

Pritja për hyrje nga Kroacia është rreth orës gjashtë orë, ndërsa gjatë natës raportohet se qytetarët qëndruan në një kolonë për tetë orë.

(Kosova Sot Online)