Nuk u ndanë shtesa në paga, protestojnë pjesëtarët e Shërbimit Korrektues të Kosovës

  • E.K /
  • 01 mars 2021 - 12:10
Nuk u ndanë shtesa në paga, protestojnë pjesëtarët e Shërbimit Korrektues të Kosovës

Një protestë është duke u mbajtur para objektit të Qeverisë së Kosovës. Të unifromuar janë duke protestuar pjesëtarë të shumtë të Shërbimit Korrektues të Kosovës.

Pjesëtarët e Shërbimit Korrektues të Kosovës deklaruan se sindikata nuk mbajti premtimin që SHKK të përfshihet në shtesat mbi pagën bazë sipas ligjit për luftimin dhe parandalimin e pandemisë COVID-19.

Sadat Murturi nga kjo sindikatë tha se kjo është e padrejtë dhe se ndihen të diskriminuar.

“Nuk kemi dalë prej qefit, e as për 100 euro, po jemi dalë se jemi diskriminuar si sindikatë”, shtoi ai.

Në anën tjetër Zëvendës Kryetari i Shërbimit Korrektues, Frashër Racaj, i cili tha që janë detyruar që ta zhvillojnë këtë aksion dhe nëse s’plotësohen kërkesat e tyre, do të ndërmarrin masa më radikale.

“Ne presim qe të gëzojmë ketë të drejtë dhe nëse nuk realizohen do vazhdojmë me protesta më radikale duke i ndërprerë edhe disa prej punëve tona”, tha Racaj.

(Kosova Sot Online)