“Maskat dhe distanca fizike mund të zgjasin me vite”

  • E.K /
  • 22 mars 2021 - 09:42
 “Maskat dhe distanca fizike mund të zgjasin me vite”

Njerëzit mund të kenë nevojë të mbajnë maska në fytyrë dhe distancë shoqërore edhe disa vjet akoma, derisa të kthehemi në normalitet.

Mary Ramsay, shefja e imunizimit në Shëndetin Publik Angli, tha se masat bazë mund të mbeteshin siç janë derisa shtetet e tjera të kryenin vaksinimin.

Ajo gjithashtu tha që kthimi i aktiviteteve të mëdha me spektatorë do të kërkonte monitorim të kujdesshëm dhe udhëzime të qarta për të qëndruar të sigurt.

Sekretari i Mbrojtjes nuk e ka përjashtuar ndalimin e pushimeve jashtë vendeve.

Ben Wallace i tha BBC e rezervimi i një pushimi jashtë vendit tani do të ishte “i parakohshëm” dhe “potencialisht i rrezikshëm”.

Mbretëria e Bashkuar vendosi një rekord tjetër për numrin e dozave të vaksinave të koronavirusit të dhëna në një ditë të vetme të shtunën, me 844 285 doza.

Dr Ramsay tha se kufizime të tilla si mbulimi i fytyrës në vende të mbushura me njerëz dhe distancimi social ishin bërë të pranuara nga shumë njerëz dhe lejonin që ekonomia të funksiononte.

Ajo tha se “njerëzit janë mësuar me ato kufizime të nivelit më të ulët tani, dhe njerëzit mund të jetojnë me to, dhe ekonomia mund të vazhdojë ende me ato kufizime më pak të forta në vend”.

(Kosova Sot Online)