Kosova pranon nga BE-ja edhe 3 mijë e 510 vaksina Pfizer

  • E.K /
  • 25 maj 2021 - 14:51
 Kosova pranon nga BE-ja edhe 3 mijë e 510 vaksina Pfizer

Ministria e Shëndetësisë ka njoftuar se dje kanë pranuar edhe 3 mijë e 510 vaksina Pfizer, si pjesë të asistencës së Bashkimit Evropian për vaksinim kundër virusit Covid-19.

“Gjatë ditës së djeshme Ministria e Shëndetësisë ka pranuar edhe 3510 vaksina që janë pjesë e asistencës së BE-së për vaksinimin kundër COVID-19 në Kosovë”, thuhet në njoftimin e MSh-së.

Bazuar në njoftimin e MSH-së numri i përgjithshëm i të vaksinuarve në nivel vendi ka arritur në 57 mijë e 615.

Njoftimi i plotë:

ℹ Gjatë ditës së djeshme (24 maj 2021) në sallën “1 Tetori” në Prishtinë janë realizuar 550 vaksinime, ndërkohë vaksinimi është zhvilluar edhe në komunat tjera. Numri i përgjithshëm i të vaksinuarve në nivel vendi është 57.615.

➡ Procesi i vaksinimit po kryhet sipas të gjithë parametrave të sigurisë dhe cilësisë nga ekipe të trajnuara në të gjithë vendin.

➡ Gjatë ditës së djeshme Ministria e Shëndetësisë ka pranuar edhe 3510 vaksina që janë pjesë e asistencës së BE-së për vaksinimin kundër COVID-19 në Kosovë.

Krahas planit të vaksinimit, MSh u bën thirrje qytetarëve që të regjistrohen dhe të aplikojnë për marrjen e vaksinës kundër COVID-19.

➡ Regjistrohuni në platformën: https://ekosova.rks-gov.net/, si forma më e mirë dhe më e shpejtë për të u regjistruar për Vaksinim.

Për lehtësimin e aplikimit në platformën eKosova, mund të i referoheni video udhëzimeve në vegëzat si më poshtë:

https://ekosova.rks-gov.net/Video/OO6B5z5Vt9Y

https://ekosova.rks-gov.net/Video/Hn2SJJlZppë

#Bashkëiadalim

(Kosova Sot Online)