Nxënësit gjejnë tjetër mënyrë për t’i shpëtuar mësimit, krijojnë teste pozitive për koronavirus

  • S.A /
  • 26 qershor 2021 - 08:38
Nxënësit gjejnë tjetër mënyrë për t’i shpëtuar mësimit, krijojnë teste pozitive për koronavirus

Nxënësit në Britaninë e Madhe kanë gjetur një mënyrë të re për t’i shpëtuar mësimit.

Në rrjetet sociale së fundmi janë publikuar video ku shfaqen nxënës që përdorin lëng frutash për të krijuar një test pozitiv fals për koronavirus dhe për këtë arsye shkollat iu kanë bërë thirrje prindërve të jenë të kujdesshëm.

Sipas analizave, kur lëngu i portokallit ose pijeve me gaz vendoset në test mund të prodhojë një rezultat pozitiv sepse aciditeti i pijes shkatërron proteinat antitrupe që ndodhen në test.

Megjithëse kjo gjë nuk funksionon gjithmonë, video në rrjetet sociale tregojnë se nxënësit po e përdorin përditë e më shumë këtë hile.

(Kosova Sot Online )