Lind një foshnjë me dhëmbë

  • S.A /
  • 18 September 2021 - 08:44
Lind një foshnjë me dhëmbë

Mjekët thonë se foshnjat ndonjëherë mund të lindin me dhëmbë.

Një mami nga Anglia e quajtur Angela postoi një fotografi të fenomenit të rrallë ky tregoi gojën e një të porsalinduri me dy dhëmbë të poshtëm. “Këtë duhet ta shoh një pediatër dhe një dentist”, shkroi ajo në postimin e saj.

Nga “Stanford Children’s Health” thonë se nëse foshnja lind me dhëmbë kjo mund të shkaktojë probleme me ushqyerjen me gji.

Për shkak se dhëmbët janë zakonisht të vegjël, të lirshëm dhe të dobët, ato mund të bien në çdo moment gjatë foshnjërisë.

Nëse dhëmbi çlirohet, ekziston rreziku që fëmija ta gëlltisë atë dhe pastaj të shfaqen probleme me frymëmarrje.

Ndryshe, foshnja e parë me dhëmbë lindi në Indi, e cila kishte gjithsej shtatë të tillë.

(Kosova Sot Online )