Qeveria e Serbisë ka marrë vendim për krijimin e qendrave shëndetësore në Zubin Potok dhe Zveçan

  • E.K /
  • 22 shtator 2021 - 00:02
Qeveria e Serbisë ka marrë vendim për krijimin e qendrave shëndetësore në Zubin Potok dhe Zveçan

Qeveria e Serbisë ka marr vendim sot për të krijuar qendrat shëndetësore në Zubin Potok dhe Zveçan, bazuar në Ligjin për Kujdesin Shëndetësor, i cili në përputhje me Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB -së i mundëson qeverisë të ketë të gjitha të drejtat dhe detyrimet mbi institucionet shëndetësore e themeluar nga Republika e Serbisë, raporton Tanjug.

Gjithashtu qeveria mori vendim për formimin e Komitetit Kombëtar për zbatimin e Konventës për Mbrojtjen e Pronave Kulturore në rast Konflikt të Armatosur, për një periudhë pesëvjeçare.

Komiteti gjithashtu promovon qëllimin dhe rëndësinë e Konventës, konsideron dhe propozon bashkëpunim me institucionet përkatëse të huaja, organizatat ndërkombëtare dhe grupet punuese kombëtare të profilit të njëjtë ose të ngjashëm me qëllim shkëmbimin e përvojave dhe zbatimin e praktikave të mira.

(Kosova Sot Online)