Sektorët ku do të ketë rritje të pagave vitin e ardhshëm në Zvicër

  • E.K /
  • 22 December 2021 - 09:04
Sektorët ku do të ketë rritje të pagave vitin e ardhshëm në Zvicër

Falë negociatave midis sindikatave dhe punëdhënësve, shumë punëtorë do të shohin rritjen e pagave të tyre në vitin 2022. Megjithatë, ka dallime të dukshme midis sektorëve të ndryshëm.

Në disa degë të industrisë artizanale, të tilla si karrocat, energjia elektrike ose ndërtimi i drurit, pagat do të rriten.

Zhvillimi është pozitiv edhe në sektorin e shitjes me pakicë. Të gjithë distributorët kryesorë zviceranë kanë vendosur pagën e tyre minimale në më shumë se 4.000 franga bruto në muaj.

Nga ana tjetër, pagat mbeten të pamjaftueshme në fushën e orarit, si dhe në sektorin e pastrimit, hotelierisë dhe parukerisë, transmeton albinfo.ch

(Kosova Sot Online)