Ish-shefi i CIA për Putinin: Gishtin e ka në butonin e arsenalit më të madh bërthamor, shpresoj të jetë i arsyeshëm

  • G.G /
  • 22 March 2022 - 12:42
Ish-shefi i CIA për Putinin: Gishtin e ka në butonin e arsenalit më të madh bërthamor, shpresoj të jetë i arsyeshëm

Generali amerikan në pension James Clapper, i cili mbikëqyri CIA-n, FBI-në dhe NSA-në dhe ishte një nga këshilltarët kryesorë të ish-presidentit amerikan Barack Obama, arriti në përfundime se çfarë pune inteligjence mund të bëhej për ta përcaktuar sjelljen dhe të menduarit e presidentit rus Vladimir Putin.

“Putini është kryesisht i izoluar, veçanërisht në dy vitet e fundit që nga pandemia, dhe fakti që ka shumë pak njerëz që kanë qasje tek ai. Kjo e bën shumë të vështirë mbledhjen e inteligjencës që mund t’i besohet”, tha ai në BBC Radio 4.

Putini ka bërë shumë gjëra që nuk janë në përputhje me sjelljen e tij “tradicionale, të mbyllur, të ftohtë, pragmatike dhe makinerike”, thotë Clapper.

I pyetur nëse Putini është racional, Clapper u përgjigj se ai shpreson që një kryetar shteti “që e ka gishtin në butonin e arsenalit më të madh bërthamor në botë të mendojë në mënyrë racionale”.

“Unë e di se sjellja e tij kanë ndryshuar nga më parë”, tha ai.

(Kosova Sot Online)