Propozimi i një deputeti ukrainas për njohjen e shtetit të Kosovës, nismë që nuk duhet të na gëzon para kohe

  • Faik Krasniqi /
  • 11 August 2022 - 07:15
Propozimi i një deputeti ukrainas për njohjen e shtetit të Kosovës, nismë që nuk duhet të na gëzon para kohe

Shkruan: ANALISTI- Faik Krasniqi

Ne s'mund të pozicionohemi krahas Rusisë. Por kjo s'do të thotë që Ukraina do ta na njeh si shtet, dhe as 5 shtetet e BE-së. Prandaj mos të gëzohemi para kohe.

-Iniciativa për njohjen e Pavarësisë së Kosovës nga Ukraina është vetëm propozim i një deputeti ukrainas për njohjen e Kosovës nga ai shtet. Kjo nuk do të thotë që Ukraina aq lehtë do ta ndryshon qëndrim e saj sa i përket Kosovës. A ishte pozicionimi i drejtë i Kosovës karshi fillimit të luftës me Rusinë një veprim i qëlluar dhe me interes? Pozicionimi ka qenë tepër i duhur, sepse ne u rreshtuam krahas Amerikës dhe shteteve të perëndimit. Ne s'mund të pozicionohemi krahas Rusisë. Por kjo s'do të thotë që Ukraina do ta na njeh si shtet, dhe as 5 shtetet e BE-së. Prandaj mos të gëzohemi para kohe.

Shkrimet në këtë rubrikë nuk shprehin qëndrimet e gazetës "Kosova Sot Online".