KEDS njofton për punime në rrjet, këto zona do mbesin përkohësisht pa rrymë

  • E.K /
  • 01 September 2022 - 17:41
KEDS njofton për punime në rrjet, këto zona do mbesin përkohësisht pa rrymë

KEDS ka njoftuar për punime të domosdoshme në rrjet për siguri të sistemit përgjatë së shtunës dhe së dielës, ku si pasojë disa zona do të mbesin përkohësisht pa furnizim me energji elektrike.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

02.09.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV j16 Kalabria 2 (kodi: 10000007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lagjja Kalabria.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i kthinave në TS Kalabria 2.

2.

TS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV j12 Kalabria 3 (kodi: 10000006) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Lagjja Kalabria (një pjesë), Ministria e FSK-se, Narteli, banesat e Exclusive dhe banesat Konaku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i kthinave në TS Kalabria 2.

3.

TS 110/35/10 kV Prishtina 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV j20 Banesat e arapeve (kodi: 10000008) prej ores 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: rr. Rexhep Krasniqi, rr.Dervish Hima, rr. Rexhep Krasniqi ( një pjesë), banesat e arabëve.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i kthinave në TS Kalabria 2.

03.09.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Keqekoll Hajkobill (kodi: 14016004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobill, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

2.

TS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Sali Bivolaku (kodi: 12000022197) prej ores 10:00 deri në ora 15:30

Vendet: Rr.UÇK (një pjesë), rr.Skol Dobroshi, rr.Lidhja e Prizrenit ( një pjesë), rr.Feriz Blakqori ( një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje Preventive, Ndërrimi i transformatorit dhe panelit te tensionit te ulet 0.4 kV

Ferizaj

1.

TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zona Industriale (kodi: 41000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Konjuh dhe disa konsumatorë komercial të fshatit Livagjë/Livade, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë dhe Magjistralja Lipjan-Prishtinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stacioni Hekurudhor (kodi:73000004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

TS 110/10 kV Deqan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Juniku (kodi:53000007) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rrugët: Lagjëja Agim Ramadani, Lagjja Dëshmorët e Kombit, Kompleksi Banesor. Fshatrat: Baballoq, Dranoc, Gacaferrë (një pjesë), Lloqan, Pobergjë, Polanë, Prilep, Rastavicë, Sllup, Voksh dhe Juniku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fusha e Pejes (kodi:50000009) prej ores 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Rrugët: Fadil Nimani (një pjesë), Fatos Ademaj (një pjesë), Fusha e Pejës, Gani Daci (një pjesë), Ramë Geci, Selmon Lajqi (një pjesë), Tranzit (një pjesë) dhe Zhuj Selmani. Fshatrat: Bllagaj, Katundi i Ri (një pjesë), Llabjan, Lluga e Drinit (një pjesë), Nabergjan, Nakëll, Qunguri, Qyshk (një pjesë), Treboviq, Vitomiricë (një pjesë) dhe Zahaq (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

03.09.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Cermjani (kodi: 80080012) prej orës 08:30-09:00 dhe 17:30-18:00

Vendet: Fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Kralan, Meqe, Netiç, Qerim (2 konsumatorë), Rashkoc, Sukë, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehen:

NS 10/0.4[kV] Bordasan (kodi: 80080012302) prej orës 08:30 deri ne ora 18:00

NS 10/0.4[kV] Bordasan 2 (kodi: 80080012505) prej orës 08:30 deri ne ora 18:00

Vendet: Bordasan

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e përçuesit të ri, vendosja e konzollave dhe lidhja e linjës së re të tensionit të mesëm në kuadër te LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

(Kosova Sot Online)