Aleksaner Vuçiç shkon edhe një hap skandaloz pëpara, i dekoron me medalje për guxim policët serbë që u larguan nga Policia e Kosovës

  • S.A /
  • 08 November 2022 - 13:59
Aleksaner Vuçiç shkon edhe një hap skandaloz  pëpara, i dekoron me medalje për guxim policët serbë që u larguan nga Policia e Kosovës

 

Presidenti serb Aleksander Vuçiç të mërkurën do t’iu dorëzojë çmimet dhe dekoratat policëve serb që u larguan nga policia e Kosovës. Nenad Gjuriç dhe Aleksandër Filipoviç janë ish-udhëheqës të Policisë së Kosovës që nuk pranuan të zbatojnë vendimet e qeverisë dhe refuzuan të qortonin qytetarët me targa ilegale duke u larguar përfundimisht nga forcat e rendit dhe për këtë sabotim ndaj shtetit të Kosovës, presidenti serb, Aleksandër Vuçiç, ka vendosur t’iu ndajë medalje shtetërore. Medalje ju ndahen Gjuriç-it, drejtorit të suspenduar të Drejtorisë Rajonale të Policisë së Mitrovicës Veriore në Republikën e Kosovës dhe kapitenit Aleksandër Filipoviç, i cili ishte në detyrë shef i Drejtorisë Rajonale të Policisë së Mitrovicës Veriore.

Ai do t’iu dhurojë “Medaljen e Artë për Guxim”, e cila në Serbi ndahet për veprimet në të cilat “del në pah guximi personal”.

“Urdhri i Meritës për Mbrojtje dhe Siguri, shkalla e parë, e cila jepet për kryerje mbi mesataren, shembullore dhe me nder të detyrave dhe detyrave në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë”, thuhet në njoftimin e presidencës serbe.

Gjuriç kishte dalur në konferencë për media, bashkë me udhëheqësit e Listës Serbe, dhe kishte njoftuar se kanë vendosur që të mos e zbatojnë masën e qortimit.

Pas këtij vendimi, Inspektorati Policor i Kosovës, kishte kërkuar suspendimin e tij.

Policia e Kosovës e suspendojë dhe të gjithë policët serbë, rreth 400, zhveshën uniformat dhe dorëzuan pajisjet, duke protestuar kështu me largim suspendimin e Gjuriç.

(Kosova Sot Online )