Një i burgosur deklaron se u dhunua se*sualisht nga një i burgosur tjetër, SHKK jep detaje

  • E.K /
  • 23 November 2022 - 12:58
Një i burgosur deklaron se u dhunua se*sualisht nga një i burgosur tjetër, SHKK jep detaje

Një i burgosur është ankuar te mjeku kujdestar se është dhunuar nga një i burgosur tjetër para më shumë se një muaji, shkruan "Kosova Sot Online".

Në njoftimin e Shërbimit Korrektues i Kosovës thuhet se mjeku i ka bërë ekzaminimet e nevojshme dhe nuk ka vërejtur shenja të dhunës seksuale.

Njoftimi i plotë i SHKK-së:

Njoftojmë se me datë 21.11.2022, rreth orës 12:15, një i burgosur është ankuar te mjeku kujdestar se është dhunuar nga një i burgosur tjetër para më shumë se një muaji.

Mjeku kujdestar ka bërë ekzaminimet përkatëse dhe nuk ka vërejtur shenja të dhunës seksuale. Megjithatë, bazuar në Praktikat Standarde të Veprimit të DSHB për këto raste, është kërkuar dhe është duke vazhduar trajtimi psikologjik dhe psikiatrik i tij.

SHKK  menjëherë ka njoftuar Policia e Kosovës të cilët janë duke u marrë me rastin.

SHKK bazuar në rregullat e brendshme ka ofruar të gjitha mundësit Policisë së Kosovës që të hetoj rastin, ndërsa sipas rregullave të brendshme janë marrë masat adekuate për rastin deri në përfundim të procedurës hetimore.

SHKK edhe një herë shpreh përkushtimin për parandalimin e të gjitha rasteve të dhunës në burgje dhe në bashkëpunim me institucionet e tjera kompetente të veproj me kohë dhe sipas kompetencës.

(Kosova Sot Online)