Zbulohet edhe nje skandal sekret i ish presidentit amerikan Donald Trump, kishte llogari bankare në Kinë ndërsa ushtronte detyrën e presidentit

  • S.A /
  • 31 December 2022 - 09:05
Zbulohet edhe nje skandal sekret i ish presidentit amerikan Donald Trump,  kishte llogari bankare në Kinë  ndërsa ushtronte detyrën e presidentit

Sipas raportimeve në mediet amerikane, Donald Trump ka pasur llogari bankare në Kinë gjatë kohës që ka ushtruar detyrën si president i SHBA-së, transmeton "Kosova Sot Online".

Pas publikimit të deklaratave tatimore nga Kongresi Amerikan, rezultoi se ish-presidenti pagoi shumë pak taksa federale mbi të ardhurat vitin e parë dhe të fundit të presidencës së tij, duke pretenduar humbje të mëdha që ndihmuan në kufizimin e faturave të tij tatimore. Raportet tregojnë se ai barti një humbje prej 105 milionë dollarësh në 2015 dhe 73 milionë dollarë në 2016.

Mijëra faqe dokumentesh nga deklaratat e taksave federale personale dhe të biznesit të ish-presidentit, të cilat përfshinin vitet 2015 deri në 2020, ofrojnë një rrjet kompleks të dhënash të papërpunuara për financat e Trump, duke ofruar shumë pyetje në lidhje me pasurinë dhe të ardhurat e tij që mund të ndiqen të dyja nga auditorët dhe kundërshtarët politikë të Trump.

Komiteti i Përbashkët për Tatimet, i cili shqyrtoi kthimet, vuri në dukje se Trump pretendoi një numër të madh artikujsh të diskutueshëm në deklaratat e tij tatimore, duke përfshirë shuma interesi që ai pretendon se ka marrë nga kreditë për fëmijët e tij, të cilat komiteti dypartiak tha se mund të tregonte.

Në çdo vit të presidencës së tij, Trump pretendoi se kishte marrë saktësisht 18,000 dollarë në interes për një hua që ai tha se i dha vajzës së tij Ivanka Trump dhe 8,715 dollarë interes nga djali i tij Donald Trump, Jr.. Nga 2017 deri në 2019, Trump tha se ai mori saktësisht 24,000 dollarë nga djali i tij Eric Trump, dhe Eric i pagoi atij 19,605 dollarë në interes në 2020.

“Kjo ngre pyetjen nëse kreditë ishin transaksione të mirëfillta, ose nëse transfertat ishin dhurata të maskuara që mund të shkaktonin tatimin mbi dhuratën dhe moslejimin e zbritjeve të interesit nga huamarrësit e lidhur”, tha JCT në raportin e saj./A2/

(Kosova Sot Online )