Sa është rritur prania e NATO-s në Kosovë?

  • E.K /
  • 11 November 2023 - 09:30
Sa është rritur prania e NATO-s në Kosovë?

Gjithsej 4.687 trupa, nga 27 vende të botës, shërbejnë aktualisht në Kosovë, në kuadër të misionit paqeruajtës të Organizatës së Traktatit të Atlantikut Verior (NATO), KFOR.

Gjatë tetorit, KFOR-it, që udhëhiqet nga komandanti turk, Ozkan Ulutash, iu bashkuan 134 trupa shtesë nga Rumania, dhe 200 pjesëtarë të tjerë nga Mbretëria e Bashkuar.

NATO-ja, e cila në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar numëronte 3.762 pjesëtarë në Kosovë, e ka arsyetuar shtimin e pranisë me tensionet e rritura në veriun e banuar me shumicë serbe.

Numri më i madh i ushtarëve janë nga Italia, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Hungaria dhe Turqia. Nga Italia janë 869 trupa, nga SHBA’ja 593, nga Hungaria 433, derisa nga Turqia 369./REL

(Kosova Sot Online)