NASA pranon ekzistimin e civilizimeve të shumta, të përparuara antike

  • A.P /
  • 10 tetor 2020 - 09:19
NASA pranon ekzistimin e civilizimeve të shumta, të përparuara antike

A është e mundur që, sikur shumë civilizime antike të përparuara në të kaluarën, edhe civilizimi ynë është duke shkuar drejt një kolapsi të pandashëm? A është i pandashëm edhe kolapsi i shoqërisë tonë? Një studim, pjesërisht i financuar nga Qendra e fluturimeve hapësinore "Goddard", thotë se civilizimi ynë, si e njohim ne atë, mund të vijë deri te një përfundim i papritshëm gjatë dekadave të ardhshme, për shkak të disa faktorëve.

Nëse e analizojmë të kaluarën, shohim se shumë civilizime ishin ngritur dhe zhvilluar, por më pas ishin shuar pa ndonjë shkak të veçantë. Studimi erdhi deri te përfundimi se kishin dy faktorë kryesorë që kontribuuan në shkatërrimin e civilizimeve: zvogëlimi i pasurive natyrore dhe formimi i elitave shoqërore, ku masat e gjera ishin lënë anash. 

(Kosova Sot Online)