Receta e Cekës- Llokume të mbushur - Reçeta - Kosova Sot
Receta e Cekës- Llokume të mbushur

Receta e Cekës- Llokume të mbushur

PËRBËRËSIT: 1 kg miell, 1 vezë, 1 lugë supe kripë, 1 lugë supe maja, 1 gotë kos, 1 gotë qumësht, vaj për fërgim. Në masën e miellit hidhen maja, kripa, mkosi i përzier me qumësht dhe aq ujë i mvakët, sa të zihet një brumë i butë. Brumi mngjeshet në tavolinë të përmillur gjersa të mfitohet një masë e lëmuar dhe vihet në menë të thellë që të vijë dy orë. Ngjeshet edhe një herë pak, sa të mblidhet dhe qëndron ½ orë i mbuluar. Brumi mund të përgatitet edhe në mbrëmje, kurse në mëngjes të fërgohen llokumet. Në këtë rast, brumi futet në frigorifer. Kur do të mpërgatiten llokumet, brumi ngjeshet edhe ,mnjë herë dhe lihet të qëndrojë edhe një orë në vend të ngrohtë. Në tavolinë të përmillur, tëhollohet brumi në trashësi gishti dhe priten llokumet me thikë në katrorë ose nxirren me gotë. ,Fërgohen në mjaft vaj të nxehtë nga të ,dyja anët.

(Kosova Sot)

15 orë e 25 minuta më parë
15/12/18