PESHKU DHE VEZËT, MË TË MIRA SE KËRPUDHAT - Shëndetësia - Kosova Sot
PESHKU DHE VEZËT, MË TË MIRA SE KËRPUDHAT

PESHKU DHE VEZËT, MË TË MIRA SE KËRPUDHAT

Nëse dëshironi që organizmin ta furnizoni me vitamina D, peshku dhe vezët janë burim më i mirë sesa kërpudhat. Studimi britanik ka treguar se shtesat me vitamina D3 në masë të madhe janë më të suksesshme sesa shtesat me vitamina D2 në kompensimin e mungesës së vitaminave D. Vitamina D3 mund të gjendet në mishin e peshkut dhe në vezë, derisa vitamina D2 në kërpudha. Përndryshe, njihet se vitamina D është e rëndësishme për njerëzit, sepse mungesa e saj nxit probleme të shumta shëndetësore.

(Kosova Sot)

1 orë e 3 minuta më parë
13/12/18